Vilawatt estrena el cicle de trobades literàries ‘Lectures amb bona energia’

L’enginyer Carles Riba és el primer convidat amb el seu llibre ‘Energia. Una immersió ràpida’, el 18 de juny a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso.

El saber no ocupa lloc, i aquell que té a veure amb les energies renovables, a més ajuda a fer créixer el compromís ambiental amb el planeta. Per això, es posa en marxa ‘Lectures amb bona energia’, un nou cicle de trobades entorn a lllibres actuals que ofereixen claus a la ciutadania per fer front a la transició energètica. La iniciativa està organitzada per l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Associació Ciutadana Vilawatt i de la llibreria Els Nou Rals.

El catedràtic Carles Riba, primer convidat  

Coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, tindrà lloc la primera sessió el pròxim 18 de juny, a les 18.30h, a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso. Carles Riba i Romeva, president del Col·lectiu per un nou Model Energètic i Social Sostenible (CMES), conversarà amb les persones assistents sobre el seu llibre ‘Energia. Una immersió ràpida’. 

Riba, enginyer industrial de formació, és catedràtic emèrit de la Universitat Politècnica de Catalunya i ha estat una de les veus més importants els últims anys a la comarca i a Catalunya en favor de la transició energètica. Des de l’any 2013, ha participat en l’edició de cinc llibres. A ‘Energia. Una immersió ràpida’, l’autor reflexiona, desde la rigorositat des les dades però amb un to didàctic, sobre la importància de l’energia a les nostres vides i la urgència d’articular una alternativa als combustibles fòssils que cuidi de l’economia, la societat i el medi ambient. En definitiva, de la imprescindible resposta a l’emergència climàtica actual, en la qual la ciutadania també hi té un paper important tot apostant pel consum d’energia verda com la que subministra Vilawatt.

Camí de la Ciutat Verda Europea 2025

Viladecans, escollida Ciutat Verda Europea 2025 per la Comissió Europea, fa una clara aposta per la transició energètica a través de Vilawatt. Un dels aspectes en el qual conflueixen tant la distinció europea com l’estratègia local és empoderar la ciutadania per promoure l’eficiència energètica i el compromís amb la neutralitat climàtica, que Viladecans s’ha marcat per a l’any 2030. El cicle de trobades literàries ‘Lectures amb bona energia’ és un nou pas més en aquest camí.

Al llarg dels propers mesos, el cicle portarà a Viladecans a altres autors i autores destacats per seguir estenent les reflexions que es fan negre sobre blanc en els llibres entre la ciutadania.