La primera Festa del Sol brillarà al parc del Torrent Ballester

Matinal d’activitats el 8 de juny per a la sensibilització envers l’energia sostenible adreçada a totes les edats

El sol és un dels motors de l’energia sostenible al nostre país, i l’estiu la temporada de l’any en què més hores brilla aquest. Viladecans es prepara enguany per rebre l’estació estival amb la primera Festa del Sol, una matinal de sensibilització envers l’energia sostenible adreçada a totes les edats. La jornada tindrà lloc el 8 de juny, de 10.30 a 14 hores, al parc del Torrent Ballester. Vilawatt col·labora amb l’Ajuntament en l’organització de l’activitat per commemorar la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. 

La festa reivindicarà el potencial del sol com a font d’energia renovable per reduir la nostra empremta de carboni i mitigar els efectes del canvi climàtic. Precisament, una de les missions de Viladecans, escollida Ciutat Verda Europea 2025, és ser una ciutat climàticament neutra per a l’any 2030. L’activitat forma part del programa Cientifica’t, una aposta de la regidoria de Foment de la Ciència estrenada l’any 2023 per tal d’apropar la divulgació científica a la ciutadania. 

Divertir-se, aprendre i menjar amb l’ajuda del sol 

La jormada comptarà amb activitats gratuïtes per a totes les edats. Per una part, hi haurà un espai lúdic en què els infants es convertiran en artistes amb l’ajuda de l’energia solar. El taller està pensat especialment per als nens i nenes a partir dels set anys.  

Per altra part, un simulador d’autoconsum descobrirà als adults com les plaques solars fotovoltaiques són una aposta molt interessant per a la llar, no només pel compromís ambiental sinò també per a l’estalvi econòmic de les famílies. 

La Festa, que comptarà amb amenització musical, també oferirà una proposta culinària per mostrar com llepar-se els dits amb l’ajuda del sol. En una cuina solar parabòlica, es prepararà  una degustació de 200 plats d’arròs amb verdures de km 0. El menú se servirà a la una de la tarda en una vaixella compostable de l’Ajuntament, ja que Viladecans es va declarar ja l’any 2019 ciutat lliure de plàstics d’un sol ús.