Fets Vilawatt

FETS VILAWATT

El 30 d’octubre de 2020, una sessió sobre cogovernança i participació ciutadana en els processos de transició energètica va servir per acomiadar l’apadrinament europeu del projecte Vilawatt. La reunió telemàtica va servir per fer balanç de tres anys (2017-2020) d’execució del projecte de transició energètica Vilawatt, impulsat gràcies als fons de la Iniciativa Accions Urbanes Innovadores (IAU-FEDER).

Vilawatt ha impulsat el procés holístic i participat de implantació de la Transició energètica renovable local, amb la creació del Consoci Vilawatt, de caire públic-privat, la comercialització d’energia renovable amb compra col·lectiva, la rehabilitació d'edificis, la creació de comunitats d'aprenentatge en cultura energètica, i una nova moneda local vinculada a la transició energètica.

Resum de la sessió

Vilawatt: Cogovernança i Participació Ciutadana en els processos de Transició Ecològica (PDF 926 Kb)

Presentació resum del resultats del Projecte Vilawatt 2017-2020 i d’altres

Presentació dels resultats del projecte Vilawatt (PDF 20 Mb)

VILAWATT UTM - UN PROJECTE IMPULSAT PER VILADECANS

Al març del 2021, Vilawatt va rebre un nou reconeixement com a bona pràctica sent seleccionada per ser replicada a tres ciutats europees: Tríkala (Grècia), Seraing (Bèlgica) i Nagykanizsa (Hongria) pel Mecanisme de Transferència URBACT (UTM).

diseno_sin_titulo_18

LES CLAUS DEL PROJECTE

Vilawatt-UTM, que forma part del programa europeu URBACT i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, és un projecte liderat per Viladecans que té com a missió adaptar i transferir la pràctica i experiència innovadora de Vilawatt a altres ciutats participants.

Per a Viladecans, les lliçons apreses de la seva participació en el projecte Vilawatt-UTM haurien de servir-lo per desenvolupar un pla d'adaptació i millora de Vilawatt a les necessitats actuals de la ciutadania i al context estratègic de la ciutat.

diseno_sin_titulo_21

NOTA DE PREMSA

Vilawatt UIA Energy Transition Project (pdf 111.2 Kb)

RECONEIXEMENTS

El municipalisme espanyol ha premiat a Vilawatt com al millor projecte nacional de transició energètica. La novena edició dels Premis a les Bones Pràctiques pel clima, impulsats per la Federació Espanyola de Municipis (FEMP) ha reconegut l'aposta de l'Ajuntament per impulsar el pas a un nou model energètic

Vilawatt ha aconseguit el premi a la Transició Energètica Local, una de les set categories amb què conten aquests premis, que reconeixen l'acció local relacionada amb la transició energètica i l'adaptació al canvi climàtic, i en aquesta nova edició s'havien presentat 73 actuacions de 45 entitats locals. L'alcalde Carles Ruiz va recollir aquest guardó el 23 de setembre 2022 a Màlaga.