Vilawatt organitza una jornada lúdica per sensibilitzar sobre l’ús eficient de l’energia

La plaça de la Mediterrània i el Cubic acolliran el proper dissabte 2 de desembre jocs, espectacles i xerrades organitzades pel Consorci Vilawatt per tal d’informar i sensibilitzar la ciutadania sobre l’ús d’energia verda i d’altres iniciatives per ajudar a aconseguir la neutralitat climàtica a Viladecans.

De 9.30 a 14 hores, s’hi podrà gaudir d’un espectacle d’Explorium, una companyia de divulgació científica que mostrarà els secrets de l’energia de forma amena i participativa; una bombolla-exposició “Qüestió de temps” que parlarà del canvi climàtic i la transició energètica; el joc del Vilawatt, en el que es podran posar a prova els coneixements i habilitats sobre les diferents fonts d’energia neta i les seves aplicacions; i una xocolatada popular per reposar forces i entrar en calor.

En paral·lel, també s’hi podran trobar diversos estands i xerrades per conèixer més a fons el projecte de transició energètica de Viladecans que promou diverses iniciatives per fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica, així com l’ús d’energies renovables. S’oferirà informació sobre com contractar l’energia verda i 100% renovada Vilawatt, com utilitzar el servei de cotxe elèctric compartit, què son les comunitats energètiques o com es poden instal·lar plaques solars als edificis d’habitatges.

La jornada lúdica es desenvolupa en paral·lel a la celebració del Primer Congrés Nacional de Transició Energètica Renovable i Ciutadana Vilawatt, que tindrà lloc el mateix dissabte al Cúbic. La trobada neix amb la voluntat d’obrir un espai de diàleg que reconegui la identitat, la diversitat i la força de la ciutadania i dels municipis per establir estratègies i crear respostes factibles als desafiaments que ens planteja la nova agenda energètica global: rutes per estalviar energia i emissions amb eficiència energètica.

Més informació del congrés a viladecans.cat/vertex