Vilawatt Informació assessora sobre els ajuts per retirar amiant i instal·lar plaques fotovoltaiques

Fins al 25 de juliol, la Generalitat de Catalunya ofereix una línia de subvenció per ajudar econòmicament a habitatges i empreses en la retirada de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant.

Fins al 25 de juliol, la Generalitat de Catalunya ofereix una línia de subvenció per ajudar econòmicament a habitatges i empreses en la retirada de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant. Les empreses també tindran ajudes per instal·lar plaques fotovoltaiques en les cobertes rehabilitades per tal d’afavorir l’autoconsum energètic. Amb l’objectiu d’ajudar a les empreses a valorar i tramitar els ajuts, l’oficina Vilawatt Informació ofereix un servei gratuït d’assessorament i suport a través de l’equip tècnic de La Teulada, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La subvenció pot arribar fins al 60 % del total -inclosos el desamiantatge i la instal·lació de les plaques solars-, segons la superfície d’amiant retirat i el tipus d’empresa. L’assessorament municipal, a través de l’Oficina Vilawatt, permet informar-se, a través de reunions presencials o en línia, sobre el dimensionament fotovoltaic per optimitzar al màxim les ajudes. Per sol·licitar aquest suport municipal es pot demanar cita al telèfon 666 437 249.

El pressupost de la retirada de residus d’amiant l’ha de realitzar una empresa especialitzada inscrita al RERA (Registre d’Empreses amb Risc d’Amiant). La sol·licitud de la subvenció es fa per Internet, exclusivament amb signatura electrònica (DNI-e o IDCat Certificat, no és vàlid l’IDCAT Mòbil).