Nou premi per Vilawatt per la seva tasca en la transició energètica

El municipalisme espanyol ha premiat a Vilawatt com al millor projecte nacional de transició energètica a la novena edició dels Premis a les Bones Pràctiques pel clima, impulsats per la Federació Espanyola de Municipis (FEMP).

El municipalisme espanyol ha premiat a Vilawatt com al millor projecte nacional de transició energètica. La novena edició dels Premis a les Bones Pràctiques pel clima, impulsats per la Federació Espanyola de Municipis (FEMP) ha reconegut l’aposta de l’Ajuntament per impulsar el pas a un nou model energètic.

Vilawatt ha aconseguit el premi a la Transició Energètica Local, una de les set categories amb què conten aquests premis, que reconeixen l’acció local relacionada amb la transició energètica i l’adaptació al canvi climàtic, i en aquesta nova edició s’havien presentat 73 actuacions de 45 entitats locals. L’alcalde Carles Ruiz ha recollit aquest guardó aquest divendres 23 de setembre a Màlaga.

CAP A UN MODEL ENERGÈTIC SOSTENIBLE

Vilawatt s’ha convertit en una eina pública pionera per lluitar contra el canvi climàtic, promovent l’energia 100% verda i una nova cultura energètica per assolir l’empoderament ciutadà. Les intervencions que estan impulsant l’estalvi de consums, la comercialització d’energia renovable, la rehabilitació energètica d’habitatges, la generació energètica solar en edificis per l’autoconsum, la implantació d’una moneda local vinculada a la sostenibilitat social, ambiental i econòmica, que ha permès impulsar bons de consum local.

Gràcies al projecte Vilawatt Viladecans està fent el seu propi camí cap a la transició ecològica amb l’objectiu de continuar amb el present i el futur molt més habitable i sostenible.

Des que aquesta proposta, impulsada per l’Ajuntament, fos una de les tres ciutats escollides per la Unió Europea a través de la primera convocatòria d’ajudes Urban Innovate Actions (UIA) juntament amb París (França) i Göteborg (Suècia) per abordar els reptes de la transició energètica, ja s’ha convertit en un projecte pioner que ha començat a exportar-se a altres ciutats europees, posicionant Viladecans com a un referent de projectes de transició ecològica.