Els equipaments municipals apliquen les mesures nacionals d’estalvi energètic

Des d’aquest 1 de setembre, els equipaments municipals comptem amb cartells en els quals s’informen de les mesures empreses per l’Ajuntament des del mes d’agost per aplicar del decret.

Des d’aquest 1 de setembre, els equipaments municipals comptem amb cartells en els quals s’informen de les mesures empreses per l’Ajuntament des del mes d’agost per aplicar del decret aprovat pel Consell de Ministres d’Espanya per a l’estalvi i l’eficiència energètica. Aquesta cartelleria forma part també de les obligacions de la nova normativa nacional que estarà en vigor fins al novembre del 2023, decidida en el context de la crisi energètica per la guerra a Ucraïna. L’Ajuntament explica així a la ciutadania les mesures i agraeix la seva comprensió.

Seguint amb les instruccions del Reial Decret Llei 14/2002, l’Ajuntament adapta la refrigeració i calefacció de les dependències municipals. Així, l’aire condicionat es limita a 27 graus i, a l’hivern, la calefacció es posarà com a màxim a 19 graus. Queden exempts d’aquestes mesures l’Arxiu Administratiu, l’Arxiu Històric i el Centre de Processament de Dades.

Així mateix, a l’interior de tots els edificis municipals resta apagat l’enllumenat de serè a partir de les 22 hores. També s’apaga l’enllumenat ornamental exterior dels edificis, excepte el de la torre del rellotge de Can Modolell. A més, la cartellera insta a que es mantinguin les portes tancades quan no estiguin accedint o sortint persones de la instal·lació.

L’AJUNTAMENT, IMPLICAT AMB L’EFICIÈNCIA I L’ESTALVI

L’Ajuntament ha situat la transició energètica com un dels pilars locals els darrers anys. A través de Vilawatt, es treballa la cultura energètica amb la ciutadania per tal d’apoderar-la fer un ús més eficient i conscient de l’energia. També, s’acaba de donar el tret de sortida aquest mateix mes d’agost a un programa per crear desenes de teulades solars en equipaments municipals per generar energia 100 % verda i, de camí, crear comunitats energètiques a partir de l’any vinent per compartir-la amb la ciutadania i dependre menys del mercat elèctric.

D’altrabanda, fa anys que l’Ajuntament va iniciar la substitució d’enllumenat tant als fanals de la via pública com en equipaments municipals per reduir-ne el consum aprofitant la tecnologia LED. En el segon semestre d’aquest any s’estan substituïnt prop d’un miler de punts de llum al carrer –els menys eficients–, que suposaran una reducció prevista del 62 % del seu consum.