Nagykanizsa (Hongria), Seraing (Bèlgica) i Trikala (Grècia) són les 3 ciutats a les que Viladecans ha transferit el projecte Vilawatt

Viladecans, per la seva banda, també ha desenvolupat el seu pla d’acció centrat en l’impuls de les Comunitats Energètiques al municipi tot incorporant-les dins de l’ecosistema Vilawatt.

A través del programa europeu URBACT, aquestes 3 ciutats han pogut desenvolupar el seu propi pla d’acció per replicar el Vilawatt focalitzant-se cadascuna en pilars concrets.

Viladecans, per la seva banda, també ha desenvolupat el seu pla d’acció centrat en l’impuls de les Comunitats Energètiques al municipi tot incorporant-les dins de l’ecosistema Vilawatt. Aquest pla vinculat al Vilawatt-UTM, que contempla el desenvolupament de d’un projecte pilot de comunitat energètica; la Comunitat Energètica de Ponent en format autoconsum compartit a l’Escola Enxaneta i l’Institut Josefina Castellví i Piulachs, que ja compta amb la participació de 30 famílies dels centres educatius. D’altra banda, la ciutat treballa alhora en un segon projecte pilot; la Comunitat Energètica d’energia compartida del Mercat Municipal de la Pl. Europa, on participen tots els comerciants del Mercat.

Aquest impuls de l’Ajuntament de comunitats energètiques amb els edificis públics com a motor, pretén ser la via per arribar a un model de consum on tota la ciutat es converteixi en una única comunitat d’energia compartida.

Per arribar a assolir aquest objectiu, l’Ajuntament de Viladecans està preparant la proposta per presentar-se al Programa d’incentius a projectes pilot singulars de comunitats energètiques, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Finançat per la UE, NextGenerationEU.

Feu click al següent link per més informació

Vilawatt – UTM, que forma part del programa europeu URBACT, està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional