A través del programa europeu URBACT, aquestes 3 ciutats han pogut desenvolupar el seu propi pla d’acció per replicar el Vilawatt focalitzant-se cadascuna en pilars concrets.
Viladecans, per la seva banda, també ha desenvolupat el seu pla d’acció centrat en l’impuls de les Comunitats Energètiques al municipi tot incorporant-les dins de l’ecosistema Vilawatt. Aquest pla vinculat al Vilawatt-UTM, que contempla el desenvolupament de d’un projecte pilot de comunitat energètica; la Comunitat Energètica de Ponent en format autoconsum compartit a l’Escola Enxaneta i l’Institut Josefina Castellví i Piulachs, que ja compta amb la participació de 30 famílies dels centres educatius. D’altra banda, la ciutat treballa alhora en un segon projecte pilot; la Comunitat Energètica d’energia compartida del Mercat Municipal de la Pl. Europa, on participen tots els comerciants del Mercat.
Aquest impuls de l’Ajuntament de comunitats energètiques amb els edificis públics com a motor, pretén ser la via per arribar a un model de consum on tota la ciutat es converteixi en una única comunitat d’energia compartida.
Per arribar a assolir aquest objectiu, l’Ajuntament de Viladecans està preparant la proposta per presentar-se al Programa d’incentius a projectes pilot singulars de comunitats energètiques, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Finançat per la UE, NextGenerationEU.
Feu click al següent link per més informació
Vilawatt – UTM, que forma part del programa europeu URBACT, està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional