Itàlia i França coneixen com Vilawatt ha impulsat Viladecans a ser Ciutat Verda Europea 2025

L’experiència local de transició energètica amb Vilawatt ha atret l’atenció de l’institut francés d’estudis avançats IHEDATE, que des de fa vint anys forma a grans gestors del país veí.

L’experiència local de transició energètica amb Vilawatt ha atret l’atenció de l’institut francés d’estudis avançats IHEDATE, que des de fa vint anys forma a grans gestors del país veí. Aquest divendres 15 de març han visitat Viladecans una trentena de participants en el cicle anual de l’associació, que aquest 2024 té per títol ‘Com aterrar la planificació ecológica’. Aquesta delegació francesa ha posat punt i final a la seva visita a Espanya durant cinc dies per conèixer el desenvolupament de l’agenda ecològica del nostre país, que es la missió d’estudi del seu cicle d’aquest any. Així, l’Ajuntament ha explicat l’estratègia i el desenvolupament de Vilawatt a responsables de governs regionals, ajuntaments, organismes públics, patronals i empreses de França relacionades amb l’energia i la mobilitat sostenible (com l’energètica francesa EDF o les companyies de transport ferroviari SNCF i Transdev).     

D’altra banda, la tasca local per la transició ecològica també ha estat objecte d’una visita de dirigents locals italians a Viladecans aquest 19 de març. Una dotzena de càrrecs electes i personal directiu de municipis petits de la província de Treviso han pogut conèixer la feina que ha portat a Viladecans a ser escollida per la Unió Europea com a Ciudad Verda 2025, en rebre la distinció Green Leaf. L’alcalde Carles Ruiz i els tinents d’alcalde de Mobilitat, Jordi Mazón, i de Medi Ambient, Encarna García els han explicat les actuacions municipals en relació amb l’energia, la biodiversitat, la gestió de l’aigua o la mobilitat sostenible. Així mateix, la delegació ha pogut visitar l’Oficina Vilawatt i el Mercat Municipal de la plaça d’Europa, on es promou una comunitat energètica local.